Hoppa till innehåll

Rim & Reson

Rim&Reson

Kurs i låtskrivande som
får dina sånger att spraka!


Kursen genomförs på 
Nordiska Folkhögskolan i Kungälv.

Rim & Reson – Låtskrivarkurs

Ny kurs hösten 2024
Sista ansökningsdag: 15 maj

Här är en distanskurs för dig som vill skriva låtar. Här ges du möjlighet att fördjupa din textmedvetenhet, hitta din ton, utveckla ditt skrivande, skapa ny musik och framför allt, träffa andra spännande låtskrivare i en kreativ och tillåtande arbetsmiljö.

Vi sätter texten i centrum men jobbar även med tonsättning, enkel harmonilära och musikaliskt hantverk, allt utifrån varje deltagares individuella förutsättningar.

Rim & Reson
 är en metod skapad och utvecklad av kursledare Christina Kjellsson, artist, författare och låtskrivare.
rim.reson.nu
Metoden är enkel och fungerar oberoende av vilken nivå du befinner dig på i ditt skrivande.

På den här kursen träffar du såväl nybörjare som etablerade artister, låtskrivare och författare. Vi strävar efter mångfald och ser gärna ansökande med funktionsvariationer, olika könsidentitet och uttryck, olika etnisk bakgrund och flerspråkighet.
Musikalitet är en tillgång men inget krav. På kursen finns alltid musiker att samarbeta med.

Kursen pågår en termin och vi träffas under fyra helger. Mellan träffarna sker undervisningen digitalt.

Välkommen till oss!

Studietakt: 50 %

TIDER &  KURSPLAN

Helg 1,  23-25 augusti

Helg 2, 27-29 september

Helg 3, 8-10 november

Helg 4, 13-15 december

Vi ses på kursen!

Kjellsson berättar mer om Rim & Reson:

Något av det bästa jag vet, är att få samarbeta med kreativa låtskrivare, kring ord på ett papper. Harmonisering och tonsättning av färdiga texter är också kul. Det sker någonting alldeles särskilt när en intressegemenskap uppstår runt ett bord, i ett kaffesamtal, på en promenad.

Låtskrivande är ett ensamt arbete. Här på Rim & Reson är vi ensamma tillsammans. Metoden bjuder in till aktivt deltagande och möjliggör en händelserik process, för deltagarna.

Fokus ligger på textarbetet men vi jobbar förstås även med tonsättning och harmonisering. Ej notskrift, endast gehörsundervisning. Materialet är alltid din låt.

Grundtanken bakom Rim & Reson är att metoden ska inspirera till fördjupad textmedvetenhet, kreativa experiment och möjlighet till fortsatta samarbeten.

Metoden är enkel och fungerar för såväl nybörjare som för väletablerade låtskrivare. Texter är olika väsen och de flesta texter har sitt eget liv.

Med hjälp av hantverkstips, lekfull lotsning och en strukturerad grupprespons möjliggör vi en positiv utveckling för låtarna, oavsett vilken genre du arbetar i.

Vi strävar efter mångfald och ser gärna sökande med olika etnicitet och eller funktionsvariationer. Material och arbetstakt anpassas individuellt.

Vi har roligt på Rim & Reson!
Hoppas du ska hitta något här!